^Fel
 
  
 
Get Adobe Flash player

Zöld óvoda

Bejelentkezés

Névnap

2018. december 13. Csütörtök
Luca, Otília, Lúcia

 
A Nap kel 07:30-kor,
nyugszik 16:00-kor.
 

 
Holnap
Szilárda
napja lesz.

Gyermekvédelem

A gyermekvédelem mindannyiunk közös feladata. Óvodánkban 5 csoportban biztosítjuk a gyermekek ellátását, ahol nyugodt, derűs, családias hangulatban történik a 3 -7 éves korú gyermekek nevelése.

Évről - évre azt tapasztaljuk, hogy egyre inkább növekszik a hátrányos helyzetű gyermekek száma, amely elsősorban anyagi okokra vezethető vissza. Lehetőségeinkhez képest próbálunk ezen családok gyermekeinek segíteni.

Az óvodai észlelő és jelzőrendszer célja, hogy feltárja a veszélyeztető tényezőket, elősegítse a problémák időben történő felismerését, valamint azok megoldását.

Jó a kapcsolatunk a Gyermekjóléti Szolgálattal. Probléma esetén jelzéssel élünk feléjük és esetkonferenciákon együtt keressük a megoldást.

A családok számára nagy segítséget jelent a gyermekek ingyenes étkezése, melynek során napi háromszori étkezésben részesülnek. A mindennapok során igyekszünk a gyerekekkel egyénileg is sokat foglalkozni, hogy legalább itt elfeledhessék a problémáikat és felszabadultan, vidáman tölthessék napjaikat az óvodában. Ennek érdekében változatos, színes programokat, tevékenységeket próbálunk biztosítani számukra. Az óvoda rendezvényeibe a szülők is több alkalommal bekapcsolódhatnak. Ezzel is elősegítjük a szülő – gyermek kapcsolat megerősítését, átélve az együttlét örömét. Munkánk során örülünk minden kis eredménynek, pozitív változásnak.

 

A gyermekek megsegítésének lehetőségei:

-        A gyermekek feltétel nélküli elfogadása, szeretete

-        Nyugodt, családias légkör biztosítása

-        Probléma esetén: Pedagógiai Szakszolgálat, családsegítés

-        Rendszeres és rendkívüli támogatások

 

Törekszünk a megfelelő kapcsolattartásra: az óvoda dolgozóival, a szülőkkel, a családokkal, valamint a segítő intézményekkel.

 

Óvodánk kapcsolatai:

  • Szülői Közösség
  • Védőnő
  • Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat
  • Háziorvosi Szolgálat
  • Pedagógiai Szakszolgálat
  • Egyházak

Az év minden napján, de az ünnepek közeledtével különösen gondoljunk a segítségre szoruló családokra, és gyermekekre. A szeretetnek egy kis töredékével, nemes lelkülettel, egy kis odafigyeléssel talán boldogabbá tehetjük napjaikat.

 

„Minden kis viaszgyertya megtanít arra,

hogy egy kis melegért, fényért érdemes tövig égni,

mert a kis dolgok fénye az, ami bevilágítja életünket.”

/Molnár Ferenc/

Társoldalak

 

 

Társoldalak 1

 

 

Társoldalak 2

Copyright © 2013. Ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde Rights Reserved.