Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

A húsvéti ünnep közeledtével az intézményünkben a húsvéti népszokásokat elevenítettük fel. A gyerekek a felnőttek segítségével hagyományainkhoz híven húsvéti ételeket készítettek. Az óvó nénik, kisgyermeknevelők, dajka nénik elkészítették a húsvéti kosarat is. Aztán a hagyományainkhoz kötődve tojást is festettünk különböző technikákkal és locsoló verseket is tanultunk. Megbeszéltük mi is a Húsvét lényege, mit ünneplünk ezen a napon. A Húsvét ünnepére énekekkel és történetekkel hangolódtunk.

Az atlétikai verseny Kisvárdán, a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda szervezésében került megrendezésre.  A versenyen a Száguldó Kacsák 2. helyezést érték el.

Egyéniben Koi Boglárka 1. Bogacsovics Dorka 2. Bodor Ádám 4. lett.

Csapat tagok: Balogh Ketrin, Bogacsovics Dorka, Bodor Ádám, Demjó Bence, Koi Boglárka, Koi Izabella, Rajzinger Dorka, Simon Kitti a Kacsa csoportból.

Béres Benjamin és Béres Tamás a Katica csoportból egyénileg versenyzett.

Köszönjük Bodorné Paráda Krisztina óvodapedagógus lelkes közreműködését és a szülők támogatását!

Szívből gratulálunk!

16. alkalommal rendeztek szavalóversenyt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében. A döntő fordulót február 24-én tartották a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, ahol a helyezést elért gyerekeknek az elismerő oklevelet és az ajándékokat Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök adta át.

Óvodásaink közül: Rozinka Fanni különdíjas, Markos Janka III. helyezett lett az egyházmegyei szavalóverseny döntőjében!

Köszönet Rutkainé Rubóczki Tünde és Turik Istvánné Katica csoportos óvodapedagógusoknak a felkészítésért!

Gratulálunk!

Csütörtök délelőtt a nagycsoportos óvodások meglátogatták az iskola első osztályos tanulóit. Játékos formában bepillantást kaphattak az iskolai életbe - a tanulás varázslatos birodalmába. Közösen tevékenykedtek az órán az elsős tanulókkal, ahol nagyon ügyesek és lelkesek voltak. Vidám tánccal zárták az órát, és egy kis ajándékkal is kedveskedtek nekik a tanító nénik!

Köszönjük a lehetőséget Rozinkáné Koi Csilla és Dankó Ferencné tanító néniknek!

Február 10-ét, a közös farsangi mulatságot nagy izgalommal várták a szülők, a gyerekek, az óvó nénik, a dajka nénik. Az óvodás gyermekek csoportonként műsorral készültek a szülőknek, vendégeknek, majd a jelmezes felvonulás tette felejthetetlenné a farsangi mulatságot.

Romwalter Éva énekesnő műsora megtáncoltatta a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A tombola sorsolás pedig izgalmat hozott a gyerekek farsangi mulatságára, amelyet a szülői és a támogatói felajánlások tették teljessé. A karneválról nem maradhattak el a finom sütemények sem, amelyeket a szülők készítettek.